• Objednávka zošitov

          • Kto ešte nestihol, môže skúsiť objednať na tomto linku. Tu si môžete objednať sadu zošitov na budúci školský rok. Treba vyhľadať školu, ročník a objednávate. Môžete dať doručiť na ZŠ a my to rozdáme žiakom, alebo domov na adresu .

             

             

          • POZOR ZMENA

          • Na známosť sa všetkým dáva,že Noc s Andersenom sa posúva! 24.6. sa v škole stretneme a čarovnú noc si spolu vychutnáme! Všetko platí ako predtým,len si zapíš nový termín! Nezabudni, 24. júna v piatok,oslávime spolu tento sviatok!

            24.6.2022  o 18:00 Noc s Andersenom  ZŠKuchyňa

             

          • Prijatie žiakov

          • Prijatie/ neprijatie dieťaťa do ZŠ s MŠ

            Oznamujeme rodičom detí, ktoré prihlásili svoje dieťa do Materskej školy, že rozhodnutia o prijatí/ neprijatí budú vydané v termíne do 30.6.2022. Do Materskej školy sa prihlásilo oveľa viac detí, ako je momentálna kapacita.

            Spolu s vedením obce hľadáme alternatívu. Nad škôlkou sa budovať nedá/ nemáme list vlastníctva- s jedným majiteľom sa nevieme dohodnúť/, a preto sme našli náhradný priestor,  čakáme na vyjadrenia RÚVZ.

            Pokiaľ nebudeme mať vyjadrenie z RÚVZ k navrhovaným priestorom, nemôžeme prijať najmenšie deti /narodené v roku 2020/ a deti mamičiek na materskej dovolenke.

            Veríme, že RÚVZ bude naklonený k navrhovanej alternatíve a my budeme vedieť viac. Prosím o trpezlivosť, hľadáme spôsoby, prechodné opatrenia.

             

            Žiaci, ktorí si podali alebo podajú žiadosť o prijatie do 5. ročníka ZŠ, budú prijatí.

          • 1.apríl

          • Deň s Andersenom

            Dnes sme mali netradičný deň. Oslávili sme 1. apríla a predpripravili sme si Noc s Andersenom. Každá trieda prišla bláznivo oblečená, pribudla mi nová zástupkyňa a zasadili sme ďalší stromček Morušu Andersenovú. Bolo veselo a bláznivo. Takéto dni ku škole patria

          • TESTOVANIE 9

          •  

            Testovanie 9 2022 sa uskutoční 6. apríla 2022 (streda).  Je určené žiakom 9. ročníka ZŠ s vyučovacím jazykom slovenským, maďarským a ukrajinským.

            Testy administrujú pedagogickí zamestnanci ZŠ bez aprobácie na testovaný predmet a tiež učitelia, ktorí nie sú triedni učitelia testovaných žiakov.

            Testovanými predmetmi sú matematika a slovenský jazyk a literatúra.

            Špecifikácia testov je v súlade s platnými pedagogickými dokumentmi pre ISCED 1.

             

            Čas na riešenie testov je:

                    90 minút – matematika

                    70 minút – vyučovací jazyk

             Počet testových úloh:

                    30 úloh – matematika

                    30 úloh – vyučovací jazyk

            Povolenou pomôckou je pero, ktoré píše namodro, rysovacie potreby, kalkulačka.

            Nepovolenými pomôckami sú mobilné telefóny a iné technické zariadenia, matematické, fyzikálne a chemické tabuľky, rôzne prehľady matematických vzorcov a pod.

            Žiaci musia byť v škole najmenej 15 minút pred začiatkom administrácie testovania.                  

             

                          Harmonogram  Testovania 9  2022

             

            Matematika

            8.00 – 8.10 h (10 minút)    úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie odpoveďových hárkov

            8.10 – 8.20 h (10 minút)    rozdanie testov a oboznámenie  sa s testom

            8.20 – 9.50 h (90 minút)   administrácia testu

            9.50 – 9.55 h (5 minút)      zozbieranie testov a odpoveďových    hárkov

            9.55 – 10.20 h (25 minút)  prestávka

             

            Slovenský jazyk a literatúra

            10.20 – 10.25 h (5 minút)  úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie odpoveďových hárkov

            10.25 – 10.35 h (10 minút) rozdanie testov a oboznámenie  sa s testom

            10.35 – 11.45 h (70 minút) administrácia testu

            11.45 – 11.50 h (5 minút)     zozbieranie testov a odpoveďových  hárkov

             

            Bližšie informácie o testovaní T9:

          • Zmena!!!!

          • Noc s Andersenom

            Z dôvodu nepriaznivej pandemickej situácie sa Noc s Andersenom presúva na 3.6.2022. Prihlásilo sa 90 detí a po zvážení aktuálnej situácie sme sa zhodli na preložení tejto akcie ku Dňu detí.

            1.4. 2022 sa na škole uskutoční Deň Andersena v rámci vyučovania.

          • Súrna správa

          • Vážení rodičia, situácia na škole a v škôlke je veľmi vážna. Do karantény v škole nastupuje 5 tried. V pondelok sa vráti 5. trieda a v utorok 8. trieda. Bohužiaľ, práve mi bolo oznámené, že v školskej jedálni zostane jedna osoba. Bohužiaľ je nekvalifikovaná, ale podujala sa navariť aspoň pre deti z kritickej infraštruktúry v škôlke. Preto obedy pre deti ZŠ rušíme. Poprosím silnejšiu desiatu hlavne pre deti v ŠKD.Rodičov MŠ prosím, aby zvážili potrebu dať dieťa do MŠ. PROSÍM, ak máte kde a s kým nechať svoje dieťa , urobte tak, aby sme nemuseli zavrieť celú MŠ. Bez stravy škôlka fungovať nemôže.Prosím o odhlasovanie detí z MŠ cez edupage, alebo mailom na sjkuchyna@gmail.com.Prosím, vydržme a buďme zdraví. S pozdravom Rečná

          • Prevádzka materskej školy v období Vianočných prázdnin

          • Milí rodičia,

            na základe rozhodnutia vedenia školy, bude prevádzka materskej školy počas Vianočných prázdnin od 23.12.2021 do 7.1.2022 zatvorená.

            Želáme Vám krásne a pokojné prežitie Vianočných sviatkov s Vašimi nádhernými detičkami, našimi milovanými škôlkarmi.

             

          • Vyučovanie od 22.02.2021

          • Riaditeľka školy oznamuje rodičom, že ak sa nič nezmení a situácia to dovolí, od pondelka 22.03.2021 sa obnovuje prezenčné vyučovanie pre deti 1. stupňa a pre deti MŠ.

            Deti, ktoré sa nezúčastnia prezenčného vyučovania ,budú pracovať z domu a plniť zadané úlohy od vyučujúcich./ vtedy bude ich absencia ospravedlnená/. Prosím o odhlásenie detí z MŠ a ZŠ zo stravy na sjkuchyna@gmail.com do 18.03.2021 do 20,00 hod.

            Školská družina bude otvorená nasledovne:

            1. oddelenie- 1. ročník

            2. oddelenie- 2. ročník

            3. oddelenie/ v nevyhnutnom prípade/- musíme spojiť 3.a 4. ročník  / prosím o zváženie prihlásenia týchto detí do ŠkD. V prípade nutnosti prosím nahlásiť na zskuchyna@gmail.com, aby sme stihli zabezbečiť ďalšieho pedagóga.

            Organizačné pokyny a rozvrh hodín bude zverejnený dodatočne.

            Dúfam, že vydržíme a postupne sa pridajú aj ostatné deti. Držme si palce!

          • Prevádzka

          • od 15.03. do 19.3

            Pokračovanie  od 15.3. Vzhľadom na okolnosti- karanténne opatrenia bude prevádzka nasledovná:

            ZŠ- pokračuje tak, ako tento týždeň- 1. ročník+ deti rodičov, ktoré nemôžu vykonávať prácu z domu

            MŠ- karanténa do 16.3./ včetne/. 17.3. otvoríme len pre deti rodičov, ktoré nemôžu vykonávať prácu z domu

            Podmienkou je čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, aktuálny výsledok neg. testu/ k nahliadnutiu/. Prosím nahlásiť na zskuchyna@gmail.com nástup dieťaťa do MŠ a ZŠ. Ďakujem a dúfam, že od 21.3 sa to len k lepšiemu obráti. Želám vám hlavne veľa zdravia!

          • Vyučovanie

          • od 08.02.2021

            Riaditeľstvo školy po dohode so zriaďovateľom, oznamuje rodičom a žiakom, že od 08.03.2021 sa pokračuje v dištančnom vyučovaní. Na základe povolenia prezenčného vyučovania pre deti rodičov, ktorí musia vykonávať svoju prácu mimo domu, po zvážení situácie, keď sme takéto vyučovanie už uskutočnili, zvolili sme inú formu . Do školy sa môžu vrátiť deti 1. ročníka a deti 1. stupňa spomenutých rodičov. Podmienkou prijatia deti je čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti s potvrdeným dátumom platného negatívneho  testu / stačí len k nahliadnutiu, netreba kópiu/. Rodičia prvákov oznamujú svojej triednej pani učiteľke záujem o prezenčnú výučbu a ostatní rodičia/ 2. -4.ročník/, ktorí skutočne nemajú ako zabezbečiť svoje dieťa a majú záujem, aby dieťa nastúpilo do školy, pošlú informáciu/ objektívny dôvod/ o tejto skutočnosti na mail školy zskuchyna@gmail.com. do 12,00 hod. 04.03.2021. MŠ ja v karanténe do 15.03.2021 podľa nariadenia RÚVZ.

            Prosím, sledujte svoje deti, nepodceňujte príznaky choroby u dieťaťa, ako aj u rodiča! Buďme zdraví!

          • Zatvárame

          • už zasa

            S poľutovaním musím oznámiť, že máme pozitívne testovaného jedného žiaka, ktorý bol aj v ŠKD. Preto musíme od pondelka zatvoriť celú školu a prejsť na dištančné vyučovanie. Dúfala som , že ešte ten týždeň do prázdnin vydržíme. Prosím, dávajte si na seba pozor, sledujte svoje deti a hlavne nepodceňujte čo i len najmenšie príznaky choroby. Držte sa! Rozvrh bude upravený včas, z domu ho neurobím. MŠ bude otvorená.

          • pokračujeme

          • S vyučovaním pokračujeme tak, ako minulý týždeň. Len zasa treba čestné prehlásenie o bezinfekčnosti. / nájdete ho aj na edupage- elektronicky/. Prosím, pokiaľ vaše dieťa má príznaky ochorenia, nechajte ho radšej doma. Obedy prosím odhlásiť ešte dnes na zskuchyna@gmail.com. Ďakujeme

          • OTVÁRAME

          • Na základe rozhodnutia krízového štábu, s ohľadom na pandemickú situáciu v konkrétnej obci sa naša škola OTVÁRA. Našťastie sme malá škola, kde sa nestretáva také veľké množstvo detí a dokážeme zabezpečiť nestretávanie tried. Je na zvážení rodičov, či pošlú svoje dieťa do školy. Pokiaľ si budú plniť svoje školské povinnosti, ich neprítomnosť bude ospravedlnená. Prajem nám , aby sme to v zdraví zvládli.